Tarot-tarinat

Minttu "Birdy" Hapulin uunituore kirja Tarot-tarinat (Atena Kustannus Oy, 2009)

"(Hapulin) elämänmakuisissa tarinoissa tarotin voimat liikuttavat niin betonilähiön teiniä kuin metsänreunassa asuvaa äitiä. Kaikkein arkipäiväisin tilanne sisältää aina hitusen salaperäisyyttä, koska jokaisella pakan kortilla on sekä valoisa että pimeä puolensa, eikä aina voi varmasti tietää kummasta on kyse. Silti raaimmassakin menetyksessä asuu toivon siemen: vaikka kuolema korjaa satoa, perhoset kuitenkin tanssivat kesäpäivässä. Jokaisessa tarinassa kyse on valinnan hetkestä: käännä pakasta kortti ja yritä ymmärtää, mitä valitset. Kun kortit alkavat vähetä, Tarot-tarinoiden ihmiskohtalot alkavat solmiutua yhteen."

Näyteteksti löytyy täältä

Tuumailuja kirjasta luvassa jahka olen ensin käynyt opuksen investoimassa…

This entry was posted in Stories, Tarot, Tarot Books and tagged , , , , . Bookmark the permalink.

5 Responses to Tarot-tarinat

 1. Does this mean that someone’s finally released a third book of Tarot in Finnish?

  • admin says:

   This is actually – as far as I know – the very first Tarot book in Finnish classified in “narrative literature”. It uses the Major Arcana cards as chapters, with many different characters and their stories, all apparently uniting in the final chapter, the World. So this isn’t a Tarot manual, no card meanings or spreads. I’m really excited about this, hopefully the book will be something of an eye-opener for many Finns.. (I can always dream, right..)
   On a more personal note, I enjoyed big time meeting with you in London 😀
   A most excellent dude you are, Jon!

   • Good to meet you too, old chap.
    Oh, in other news, it looks like my Thoth Tarot book with Marcus is definitely on, subject to Marcus coming to his senses and realising that I make it up as I go along 😉

 2. 8pallo says:

  Birdy/selibaattipäiväkirjat on ollu mun selailulistalla jo vuosia, taattua tavaraa 😀

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*